Vragen?

+32 11 79 93 70

Provincie Limburg

Onze school is er voor leerlingen met:

  • autismespectrumstoornissen,
  • socio-emotionele problemen
  • gedragsproblemen.

Hierdoor kunnen ze niet terecht in het klassieke onderwijs.

Ons leerkrachtenteam geeft hen de gepaste omkadering en begeleidt hen om hun middelbare studies af te ronden. In een stimulerende leer- en leefomgeving nemen de jongeren hun leerproces in handen en benutten ze hun leervermogen optimaal. We creëren bovenal mogelijkheden om hun talenten en vaardigheden te ontplooien.

Waarom kiezen voor PROVIL ION?

OV3

Deze opleidingsvorm geeft sociale vorming en beroepsvorming met het oog op integratie in een gewoon leef-en werkmilieu. Binnen PROVIL ION bieden we twee opleidingen aan: grootkeukenmedewerker en werkplaatsschrijnwerker. We geven in onze school iedere jongere zicht op een mooie toekomst.

 

'ION' in de naam PROVIL ION staat voor Individueel ONderwijs. Dit wil zeggen dat we elke leerling een individueel leertraject aanbieden waarin de nodige beroepsvorming aan bod komt. Dit leertraject wordt continu bijgestuurd met oog voor het welbevinden van de leerling. 

 

Naast een degelijke beroepsvorming, leren we ook sociale vaardigheden aan die de jongere later kan toepassen in het dagelijkse leven.

foto

OV4

PROVIL ION OV4 is een school, waar de leerkrachten samenwerken in teams om drie nestjes (A-B-C) te begeleiden. Een vast team van leerkrachten begeleidt, gedurende drie schooljaren, één groep leerlingen. We knippen in de 2de graad na het 3de jaar. Op deze manier krijgen we een onderbouw van drie leerjaren en een bovenbouw met drie interessegebieden. In het 3de en het 4de jaar werken we met brugleerkrachten. Deze leerkrachten zorgen voor een warme overdracht van de onderbouw naar het zorgvuldig gekozen interessegebied in de bovenbouw.

Op onze school willen we inzetten op jouw interesses en talenten. Daarom bieden we een waaier aan keuzemogelijkheden aan. In de onderbouw kan je kiezen voor STEM, sport, natuur en bos, crea en muziek. In de bovenbouw verandert de focus en willen we je laten nadenken over jouw interesses. Daarom wordt er een uitbreiding gegeven van de reguliere vakken. Je kan er kiezen tussen vakspecifiek Engels, Duits, Spaans, ICT, esthetica en filosofie

Kom eens langs

Kom je in aanmerking voor onze school? Wil je weten hoe onze school eruit ziet? Kom dan langs op onze aameldings -of opendeurdag.